30
sep

Mantelovereenkomst telecom-, internet- en ICT-diensten

Niet tevreden over de algemene voorwaarden van providers? Uw eigen algemene inkoopvoorwaarden ‘passen’ niet goed bij wat u nodig heeft voor uw ICT-leverancier? TelePhorum stelt de Mantelovereenkomst voor Telecom & Datacom vrij beschikbaar als download.

De meeste bedrijven hebben overeenkomsten met leveranciers (providers) voor mobiele diensten, één of meer vaste telefoonaansluitingen en een internetverbinding. Bij grotere bedrijven komen hierbij nog datacenter-diensten en WAN-bedrijfsnetwerken. Het totaal aantal contracten kan oplopen tot tientallen, bij diverse providers.

Hoe zet u uw contractmanagement op zonder het wiel opnieuw uit te vinden? Het begint bij goede algemene inkoopvoorwaarden in de vorm van een mantel- of raamovereenkomst.

Algemene voorwaarden telecomdiensten

Standaard biedt iedere provider diensten aan op basis van eigen voorwaarden. Meer lijn brengen in de inkoopvoorwaarden verbetert niet alleen de transparantie, maar kan ook tot veel betere afspraken leiden:

  • Heldere wederzijdse verplichtingen,
  • Evenwichtige afspraken over aansprakelijkheid,
  • Duidelijke definities,
  • Vaststaande contractsduur, start- en eindedatum,
  • Beheersbare aanpassingen
  • Etcetera.

Mantelovereenkomst downloaden

U kunt de Mantelovereenkomst TeleData gebruiken voor alle algemene voorwaarden voor de inkoop van telecom, internet, IP-VPN en overige diensten.

Een goede mantelovereenkomst is maatwerk – maar waarom zou u bij nul beginnen? Hiermee hebt u in een keer de ervaring van tientallen jaren als uitgangspunt. Downloaden is gratis, maar let u wel op de “licentievoorwaarden van Creative Commons“. Als uzelf verbeteringen in de overeenkomst maakt, dan zijn is het de bedoeling dat u deze oor weer deelt met anderen.

Downloaden

U kunt de template-overeenkomst gratis downloaden, maar daarvoor moet u wel ingelogd zijn. Als u nog geen account heeft, kunt u zich hier kosteloos registreren.

Raamovereenkomst Downloaden… 

Comments ( 0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *