24
dec

FF filisofies…

Ieder jaar gun ik mijzelf eenmaal de gelegenheid om met een “wat-heeft-dit-eigenlijk-allemaal-voor-zin?”- blik naar mijzelf en mijn werkzaamheden te kijken. Vaker moet je dat niet doen, dat leidt alleen maar tot ellende.

Ondanks dat ik het hele jaar ‘krities’ loop te zijn over wat ik zoal tegenkom in mijn werk in de telecombranche, ben ik ook dit jaar weer tot de conclusie gekomen, dat het eigenlijk de allermooiste tak van sport is. Ervan uitgaande dat in iedere branche, bij alle bedrijven, in elk afdeling andersdenkenden en ronduit eikels rondlopen.

Waarom is telecom dan zo mooi?

  1. Er vallen bijzonder weinig doden in de branche… (da’s altijd mooi meegenomen)
  2. Het is niet eens erg slecht voor het milieu…
  3. Het zou wel eens de meest betrouwbare weg naar wereldvrede kunnen zijn…. Pardon???

Ik hoor u denken…. nooit precies kunnen volgen wat ie schrijft, maar nou issie echt de weg kwijt.

En ik meen het nog ook. Laat ik het als volgt proberen te verduidelijken.

  1. Wanneer mensen communiceren met elkaar, slaan ze elkaar niet dood. Daar kunt u het moeilijk mee oneens zijn.
  2. Wanneer groepen mensen met elkaar communiceren ontstaan er vriendschappen of op zijn minst enig begrip en respect. Wanneer we de onderlinge beeldvorming over laten aan heersers, politici en militairen, ontstaat er machtstrijd. Om deze stelling te bewijzen, hebben we de hulp van historici nodig. Of we vertrouwen ons buikgevoel. Monumentale misverstanden ontstaan door opzettelijk oproepen van vijandbeelden (zie joegoslavie, alle religieus gebaseerde twisten etc.) en het ontbreken van massale en directe onderlinge communicatie.
  3. Telecommunicatie zorgt dat mensen steeds makkelijker, vaker en over grotere afstanden met elkaar kunnen communiceren. Hier is dan weer geen speld tussen te krijgen.
  4. Achtereenvolgens de telegraaf, de telefoon, de televisie, en nu via internet, e-mail, IM, www, bloggen, fora, etc etc. zorgen voor steeds grootschaligere communicatie tussen mensen over de hele wereld. U (ja u) bent dit jaar zelfs uitgeroepen tot de man (m/v) van het jaar met al uw ‘internet presence’.
  5. We laten ons dus steeds minder leiden door de ‘officiele’ media en overheidscommunicatie. Vrije communicatie dus. En daarmee slaan we elkaar dus steeds minder dood.

Kortom telecommunicatie leidt tot wereldvrede. QED.

PS: Een universele taal zou het wel makkelijker maken… Spreeks er tegenwoordig nog iemand Esperanto?
Volgende kerst kom ik erop terug!

Comments ( 0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *