09
mei

Gelijk of ongelijk van telecomvergelijkingssites

Het ministerie van EZ heeft de telecomvergelijkingssites vergeleken. Tenminste, ze hebben dat aan Beerenschot gevraagd. En de consultants van Beerenschot hebben netjes opgeschreven wat we allemaal al wel vermoedden:

  • Niet alle gegevens op die sites kloppen, en de uitkomsten dus ook niet
  • Het is niet altijd duidelijk waar deze sites hun geld mee verdienen, maar misstanden konden niet echt worden aangetoond
  • Kortom het is allemaal best ingewikkeld en ondoorzichtig

De reactie van de sitebeheerders is lauw en in de trant van: we doen ons best, de providers geven niet altijd de goede gegevens en we zijn continu bezig de service aan onze klanten te verbeteren. De verslaggever bij BNR concludeert onderkoelt dat het dus zaak blijft om je ogen open te houden en de uitkomsten van verschillende sites te vergelijken… 

En Beerenschot heeft zich nog niet eens gewaagd aan de zakelijke markt. Waar een paar procent afwijking bij de consument resulteert  in een paar euro per maand meer of minder, lopen dit soort zaken bij bedrijven gauw in de tienduizenden euro’s. En daarbij hebben de providers voor de zakelijke markt nog een paar extra blikken met opties, kortingsregelingen, afkoopregelingen, modules, groepsabonnementen en aanvullende diensten open getrokken. Om over de beloningsstructuur in de tussenhandel en de bonusregelingen en ‘gratis’ hardware nog maar te zwijgen.

Wie gaat de belangen van de zakelijke telecomsument nu eens behartigen? Frank Heemskerk, staatsecretaris van EZ, of Cees Tromp van de BTG of iemand van de TMA? Voorlopig zult u uw gelijk als telecommanager zelf moeten halen; Don Quichote is er niks bij…

Comments ( 0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *