13
nov

De Un-carrier T-Mobile

T-Mobile stelt in haar un-carrier strategie de ambitie te hebben om de nu echt transparant te worden. No more roaming, bill shock, buitenbundel bullshit en woekerabonnementen… Ze gaan zich un-carrier, on-telekrom, zeg maar unreal, post-ptt, glasnostisch gedragen. Zoiets.

In de US gedwongen door de gigantische concurrenten AT&T, Verizon en evenzo grote “partners” als Apple (Samsung, etc.) wil [[T-Mobile]] zich als de ‘uitdager’ gaan gedragen. Dat is gedurfd voor één van ’s werelds grootste ex=PTT’s! Toch zou die rol kunnen passen, ook in Nederland…

Er is genoeg stof voor ironie, sarcasme wellicht. Maar ik denk dat T-Mobile het voordeel van de twijfel verdient. In Nederland is T-Mobile al een tijd bezig met Ali B (“ik wil geen ansjovis..”) en geeft daarmee blijk van enig begrip van de klant.

Dat is veranderd in vergelijking met vijf jaar geleden. Er hapert nog genoeg in de uitvoering (“ik hoor net dat ABBA uit elkaar is… zo traag is jullie internet!”), maar Rome is ook niet in een dag gebouwd.

De aankondiging van het einde van de toestelsubsidie is eerder gedaan, ook door andere providers. In de praktijk bestaat zij nog steeds. Het verschil is nu dat T-Mobile niet zegt ze te gaan afschaffen, maar stopt met het wegmoffelen van de kosten. Niet zo stoer, wel zo eerlijk.

Comments ( 0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *