05
jun

De Telekrom ‘Adviseur’

Tegelijk met het complexer worden van de telecom-markt en de stormachtige ontwikkeling in de techniek, schoten ze als paddestoelen de grond uit: de Telecom Adviseur. Ook wel Consultant genaamd, maar dat klinkt alsof het geld kost.

En dat was nou net het frappante aan deze adviseurs; ze waren -en zijn nog steeds- vaak “gratis”. Met dit feit scharen ze zich -wellicht ongewild- in het rijtje van illustere gratis collega’s:
– De hypotheerk-adviseur
– De financieel adviseur
– De pensioen-adviseur
– De makelaar
Wel gratis, maar altijd met het luchtje van “waar doet ie het dan van?”

Je kunt als zakelijk afnemer van telecommunicatiediensten welhaast niet meer zonder een professionele adviseur. Het is tenslotten ondoenlijk, danwel zeer inefficient, om binnen je bedrijf zowel de kennis van de techniek, als de leveranciers, prijzen, kortingen, contractvoorwaarden, SLA’s (…), plus de organisatorische, gedrags, logistieke en facilitaire aspecten op professioneel niveau te houden.

Blijft de vraag: Wie kan ik nog vertrouwen? In het geval dat het allemaal wat onoverzichtelijk wordt (en dat is het, in de telecom-markt), is het altijd goed om te vertrouwen op het eigen boeren verstand. Stel jezelf de vraag: wat is het belang van de adviseur? En ligt dat belang in lijn met mijn eigen bedrijfsbelang?

Beter nog, stel die vraag aan je (potentiele) adviseur. Een lang en wollig verhaal met veel ‘onafhankelijk’ erin, mag tot enige achterdocht aanleiding geven. Heb ik dan toch een Telekrom adviseur voor me?

Comments ( 0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *